Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus och Nextory

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus och Nextory

Hon har startat prisad litteraturpodd, skrivit feelgood och historiska romaner och 2018 blev Frida Skybäcks femte roman “Bokhandeln på Riverside Drive” hennes största succé hittills. Boken har sålts i över 120 000 exemplar och följdes i fjol upp med den hyllade boken “Bokcirkelns vid världens ände” och i augusti kommer “Bokskåpets hemlighet”. Men just nu står Frida Skybäcks bokhylla i brand och hon hinner bara välja tre böcker att rädda… Vilka tre väljer hon?
Hon har startat prisad litteraturpodd, skrivit feelgood och historiska romaner och 2018 blev Frida Skybäcks femte roman “Bokhandeln på Riverside Drive” hennes största succé hittills. Boken har sålts i över 120 000 exemplar och följdes i fjol upp med den hyllade boken “Bokcirkelns vid världens ände” och i augusti kommer “Bokskåpets hemlighet”. Men just nu står Frida Skybäcks bokhylla i brand och hon hinner bara välja tre böcker att rädda… Vilka tre väljer hon?

3 böcker Frida Skybäck räddar när hennes bokhylla brinner. Och den där som gärna får stå kvar.

Foto: Camilla Gewing-Stålhane
Din bokhylla står tyvärr i lågor, och du hinner bara välja tre böcker att rädda. Vilka tre böcker väljer du?

– Den första boken jag räddar är Tusen och en natt som jag fick i julklapp när jag var nio år. Med den boken upptäckte jag hur man, genom litteraturen, kan resa i tid och rum och jag har läst den så många gånger att den är alldeles söndertummad. 


– Den andra boken jag räddar är Jane Eyre av Charlotte Brontë. Den gjorde ett djupt intryck på mig när jag läste den för första gången, öppnade mina ögon för anglosaxisk litteratur och har inspirerat till skrivandet av mina historiska romaner. 


– Den sista boken, eller böckerna, som jag räddar är serien Bilder ur Nordens flora av C.A.M. Lindman från 1922-1926, som min farmor fick när hon var barn. Det är tre halvfranska band med marmorerade pärmar, guldtryck och fantastiska planscher i färg. Min farmor var otroligt viktig för mig och min nästa roman Bokskåpets hemlighet som kommer i augusti 2020 är delvis inspirerad av hennes livshistoria. 


– Kvar lämnar jag all kurslitteratur i pedagogik från lärarhögskolan som troligtvis ändå inte är aktuell längre. 
Bokcirkeln vid världens ände är Frida Skybäcks senaste roman, och hennes andra bok som gavs ut på Louise Bäckelin förlag. I augusti kommer hennes nästa bok Bokskåpets hemlighet.

DELA

Dela på facebook
Dela på twitter