Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Han är stjärnkock, älskvärd i tv-rutan och han har skrivit flera framgångsrika kokböcker. Däribland kokboken - Niklas Jul! som håller sig aktuell så länge julen gör det. Men... Nu står stjärnkocken Niklas Ekstedts bokhylla och brinner. Vilka tre böcker räddar han? Och vilken är den där som gärna får stå kvar?...
Han är stjärnkock, älskvärd i tv-rutan och han har skrivit flera framgångsrika kokböcker. Däribland kokboken - Niklas Jul! som håller sig aktuell så länge julen gör det. Men... Nu står stjärnkocken Niklas Ekstedts bokhylla och brinner. Vilka tre böcker räddar han? Och vilken är den där som gärna får stå kvar?...

DELA

Dela på facebook
Dela på twitter

3 böcker Niklas Ekstedt räddar när hans bokhylla brinner. Och den där som får stå kvar…

Din bokhylla står tyvärr i lågor, och du hinner bara välja tre böcker att rädda. Vilka tre böcker väljer du?

– Jag räddar min absoluta favorit-kokbok “Smakens Fysiologi” av Brillat-Savarin.


– Sen räddar jag den otroligt vackra boken ”Zetterstrands Kok-Bok”, som är en stor inspirationskälla för mig.


– Den tredje boken blir “Nordic Countries – The Michelin guide book 2013”. Denna räddar jag för här fick min restaurang Ekstedt sin första stjärna. Ett sentimentalt värde.

Och sen är det en bok som gärna får stå kvar… Vilken är det?

– Jag lämnar kvar alla Mario Batalis böcker, metoo-skandaler ligger inte högt på minst lista… 


Niklas Ekstedt driver restaurang Hillenberg, vinbaren Tyge & Sessil och stjärnkrogen Ekstedt. Han sätter också, för sjätte året i rad, sitt signum på Riksarkivets julbord i Stockholm och i fjol gav han ut kokboken Niklas Jul!

DELA

Dela på facebook
Dela på twitter

LÄS OCKSÅ