Din bokhylla står tyvärr i lågor, och du hinner bara välja tre böcker att rädda. Vilka tre böcker väljer du?
– Jag räddar min absoluta favorit-kokbok “Smakens Fysiologi” av Brillat-Savarin.
– Sen räddar jag den otroligt vackra boken ”Zetterstrands Kok-Bok”, som är en stor inspirationskälla för mig.
– Den tredje boken blir “Nordic Countries – The Michelin guide book 2013”. Denna räddar jag för här fick min restaurang Ekstedt sin första stjärna. Ett sentimentalt värde.
Och sen är det en bok som gärna får stå kvar… Vilken är det?
– Jag lämnar kvar alla Mario Batalis böcker, metoo-skandaler ligger inte högt på minst lista…
Niklas Ekstedt driver restaurang Hillenberg, vinbaren Tyge & Sessil och stjärnkrogen Ekstedt. Han sätter också, för sjätte året i rad, sitt signum på Riksarkivets julbord i Stockholm och i fjol gav han ut kokboken Niklas Jul!